zaterdag 8 oktober 2011

'Hutspot anders' uit de oven

Vanavond eten we een heel apart variant van hutspot. Een mix van aardappelschijfjes, stukjes wortel en ui. Het geheel heb ik gecompleteerd met stukjes spek en ruim knoflook. Het geheel heb ik in de oven gaar en goudbruin laten worden. Daarbij heb ik van scharrelkipsaucijsjes geserveerd.
Ingrediƫnten*
  • 50 gr. biologische roomboter
  • 2 el. olijfolie
  • 500 gr. worteltjes, geschrapt en in stukjes van 1-2 cm.
  • 1 grote ui, in dunne halve ringen
  • 3 tenen knoflook, grof gehakt
  • 600 gr. aardappelschijfjes, voorgekookt
  • 4 scharrelkipworstjes
  • (zee)zout
  • versgemalen zwarte peper

* voor 2 volwassenen.
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de roomboter in een braadslede op het fornuis smelten en voeg de olie toe. Bak de spekjes met de ui en knoflook zachtjes in de braadslede. Schep de stukjes wortel erdoor en zet de braadslede in de oven. Laat ca. 25 minuten braden, schep af en toe om. Doe de aardappelschijfjes en de kipsaucijsjes erbij en laat het geheel nog 15 minuten in de oven braden. Breng op smaak met zout en peper (en evt. wat gemalen gedroogde chilipepers). Serveer met (biologische) tomatenketchup. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: