vrijdag 14 oktober 2011

Tonijn-limoenrigatone (pasta)

Vanavond eten we een pastamaaltijd 'anders'. Het recept komt uit Delicious Magazine, uiteraard wel met een kleine aanpassing mijnerzijds. Met een ruime hoeveelheid tonijn en wat kappertjes. Op smaak gebracht met een rijke mix van kruiden, ansjovis, knoflook, limoen, mosterd en kappertjes.
Ingrediƫnten*
  • 300 gr. mezzi rigatone (pasta)
  • 2 el. kappertjes
  • 2 handenvol bladpeterselieblaadjes
  • 2 handenvol basilicumblaadjes
  • 1 teen knoflook
  • 2 ansjovisfilets in olie, uitgelekt
  • 1 tl. Dijon mosterd
  • fijngeraspte schil en sap van 2 limoenen
  • 3 blikjes Albacore tonijn in olie (MSC gecertificeerd), uitgelekt en olie bewaard
  • (kerstomaatjes)

* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Kook de pasta in kokend water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente (beetgaar). Giet de pasta af.  Dep de kappertjes droog met wat keukenpapier. Hak de kruiden, knoflook, ansjovis, mosterd, limoenrasp en -sap, 1 el. kappertjes in een keukenmachine. Voeg in kleine hoeveelheden de tonijnolie toe en meng deze steeds goed. Roer deze mix door de rigatone. Maak de tonijn los met een vork en voeg deze met de overige kappertjes toe aan de pasta en schep alles goed door. Verdeel over de borden. Lekker met kerstomaatjes. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: