zaterdag 26 november 2011

Kip-'vingers' met röstirondjes en bloemkool met paprika en kaas

Vanavond eten we een eenvoudige maar wel erg lekkere maaltijd met gepaneerde stukjes kipfilet, gekruid met kerrie. Hierbij heb ik röstirondjes uit de oven geserveerd en bloemkool met stukjes kortgebakken paprika en geraspte pecorino romano. De meeste kinderen smullen hiervan.
Ingrediënten*
  • 1 kleine bloemkool, in roosjes
  • 1 rode paprika, in kleine stukjes
  • 10 röstirondjes (diepvries)
  • 400 gr. scharrelkipfilet, in reepjes
  • 3 eieren
  • 150 gr. paneermeel
  • 3 el. kerriepoeder
  • (zee)zout
  • versgemalen zwarte peper
  • 5 el. olijfolie
  • 50 gr. pecorino romano, geraspt

* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Verwarm de oven voor op 220 graden. Klop de eieren los in een diep bord en strooi de paneermeel op een ander bord. Meng de paneermeel met kerriepoeder en zout en peper naar smaak. Schep de stukjes kipfilet door het ei en vervolgens door de paneermeel. Herhaal dit dit zodat een dubbele paneerlaag ontstaat. Doe de röstirondjes in de oven en bereid ze volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de bloemkool intussen in ca. 12 minuten beetgaar. Verhit de olijfolie in een ruime koekenpan en bak de kipvingers knapperig en goudbruin. Haal ze uit de pan en houd ze warm. Roerbak tot slot de stukjes paprika in het bakvet gedurende 2 minuten op hoog vuur. Verdeel de röstirondjes over de borden, schep de bloemkool en stukjes kip ernaast. Verdeel de paprika over de bloemkool en strooi er de geraspte kaas over. Eet smakelijk!  

Geen opmerkingen: