zondag 27 november 2011

Zalmtaart met boontjes, prei en kruidenkaas

Vanavond eten we weer eens een hartige taart ofwel quiche. Deze taart heb ik gemaakt met prei, sperziebonen en zalmfilet. Op smaak gebracht met roomkaas met kruiden. Houd rekening met een langere bereidingstijd.
Ingrediƫnten*
  • 5 plakjes hartige taartdeeg (diepvries), ontdooid
  • margarine/boter om taartvorm in te vetten
  • 200 gr. sperziebonen, gehalveerd
  • 2 preien in dunne ringen
  • 2 el. olijfolie
  • 150 roomkaas met kruiden
  • 300 gr. zalmfilet, in blokjes
  • 2 eieren
  • 125 ml. slagroom
  • (zee)zout
  • versgemalen zwarte peper
extra benodigdheden
  • (hartige) taartvorm

* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Kook de sperziebonen in 10 minuten beetgaar. Bak de prei in de olijfolie enkele minuten. Verwarm intussen de oven voor op 180 graden (150 graden heteluchtoven). Klop de eieren, slagroom en roomkaas los met een garde. Breng op smaak met zout en ruim peper. Vet de taartvorm in met de margarine/boter en verdeel de plakjes taartdeeg over de vorm met een opstaande rand van ca. 4 cm. Druk de naden goed dicht. Verdeel de boontjes en de prei over de bodem. Verdeel de zalmblokjes erover. Schenk het eiermengsel erover en zet de vorm in de oven. Laat in 35-40 minuten gaar worden. Haal de taart uit de oven, snijd hem in stukken en serveer. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: