dinsdag 31 januari 2012

Zuurkoolstamppot met komijn en mosterd met gegrilde zalmfilet

Wat eten we vanavond? Een lekker warme zuurkoolstamppot. Nu eens op smaak gebracht met komijnzaadjes en lekkere pittige Dijon mosterd. De stamppot heb ik gecombineerd met een lekker tuk gegrilde zalmfilet.
Ingrediƫnten*
  • 1 kg. kruimige aardappelen
  • 200 ml. melk
  • 500 gr. biologische wijnzuurkool
  • 3 tl. Dijon mosterd
  • 1 tl. komijnzaadjes
  • 400 gr. zalmfilet
  • 2 el. olijfolie
  • (zee)zout
  • versgemalen zwarte peper

* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Maak van de aardappelen een mooie puree (zie basisrecepten). Kook intussen de zuurkool met wat extra wijn of appelsap in ca. 15 minuten beetgaar. Verwarm intussen de (oven)grill voor. Verdeel de zalm in drie stukken en leg deze in een ovenschaal met wat olijfolie. Zet de ovenschaal in het midden van de oven onder de grill en grill de zalm in ca. 8 minuten goudbruin van buiten en mooi rose van binnen. Roer de zuurkool met de mosterd en komijnzaadjes door aardappelpuree en breng het geheel op smaak met zout en peper. Serveer de stamppot met de gegrilde zalm. Eet smakelijk!

2 opmerkingen:

Gerda zei

Hoi,

Ik vind wel dat je vaak zalm gebruikt in je recepten. Ik zou graag wat meer recepten met vlees zien. Mijn man is niet zo'n viseter, maar lust wel graag een bieflapje op z'n tijd.

Wat eten we vanavond zei

Ik ben zelf niet zo'n enorme vleeseter, maar ik zal proberen rekening te houden met de wensen van mijn lezers.