dinsdag 28 februari 2012

Andijviestamppot met spekjes en semi-zongedroogde tomaten

Wat eten we vanavond? Een snelle Hollandse stamppot. Lekker met rauwe andijvie, krokant gebakken spekblokjes en stukjes halfgedroogde tomaatjes. Door de keuze van de ingrediĆ«nten is het ook nog eens snel klaar.
Ingrediƫnten*
  • 800 gr. kookaardappelen, kruimig (AH)
  • 200 ml. melk
  • 15 gr. biologische roomboter
  • (zee)zout
  • versgemalen zwarte peper
  • 500 gr. fijn gesneden andijvie voor stamppot (AH)
  • 2 pakjes gebakken spekblokjes (a 150 gr.)
  • 1 potje semi-zongedroogde tomaatjes met kruiden (AH Excellent), gehalveerd

* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Kook de aardappelen in wat water in 15 minuten gaar. Giet ze af en stamp ze fijn met een pureestamper. Verhit de melk met de roomboter in de magnetron en roer dit door de puree. Breng op smaak met zout en peper. Gebruik hiervoor een zeer ruime pan. Roer de andijvie in porties door de puree. Laat de andijvie iets zacht worden door het geheel goed door te warmen. Roer daarna de spekblokjes en tomaatjes door het geheel. Breng evt. op smaak met zout en peper. Eet smakelijk!  

Geen opmerkingen: