donderdag 31 mei 2012

Rijst met lamsgehakt, boontjes en paprika in Indiase kormasaus

Wat eten we vanavond? Lamsgehaktballetjes in een heerlijke Kormasaus. Aangevuld met sperzieboontjes en paprika en witte rijst. Alles bij elkaar weer een heerlijke maaltijd die in een half uurtje op tafel kan staan.
Ingrediƫnten*
  • 150 gr. Basmatirijst
  • 20 lamgehaktballetjes
  • 2 el. olijfolie
  • 350 gr. spreziebonen, gehalveerd
  • 1 rode paprika, in halve repen
  • 1 oranje paprika
  • 1 pot Kormasaus

* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de sperziebonen ca. 10 minuten. Verhit de olie in een ruime koekeb- of hapjespan. Bak de gehaktballetjes in 5 minuten goudbruin. Voeg de paprika toe en bak deze nog een paar minuten mee. Doe de sperziebonen en de saus erbij en laat nog 5 minuten zachtjes pruttelen. Verdeel de rijst over de borden en schep de het vlees-groentemengsel erover. Eet smakelijk!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

wauw, al sinds januari 2010 trouw de maaltijden met recept online zetten. Hulde! (hoe houd je het vol ;)) Erg leuke en toegankelijke recepten die veel inspiratie geven.

Wat eten we vanavond zei

Fijn om je reactie te lezen. Ik blijf het leuk vinden om het te doen.