vrijdag 1 juni 2012

Tagliatelle met tomatenmosselsaus

Wat eten we vanavond? Tagliatelle met mosselen. De mosselen zijn onderdeel van een zelfgemaakt tomaten-uisaus. Verder zwarte (Taggia) olijven en verse basilicum. Het kost wat meer tijd om de saus te maken, maar het resultaat mag wezen.
Ingrediƫnten*
  • 250 verse tagliatelle
  • 3 el. olijfolie
  • 2 grote uien, in halve ringen
  • 3 grote tenen knoflook, grof gehakt
  • 50 ml. droge witte wijn
  • 750 gr. romatomaten
  • 150 gr. gekookte mosselen (zonder schelp)
  • (zee)zout
  • versgemalen zwarte peper
  • half potje zwarte (Taggia) olijven zonder pit
  • 15 gr. verse basilicum blaadjes
  • 100 gr. Parmezaanse kaas, vers geraspt

* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Ontvel de tomaten (zie Tips en technieken) en snijd ze in blokjes. Verhit de olie in een pan met dikke bodem en fruit de ui 5 minuten op hoog vuur. Schep regelmatig om. Zet het vuur laag en laat de ui nog 5 minuten zachtjes doorbakken. Laat de knoflook kort meebakken. Schenk de wijn erbij en laat deze verdampen. Roer de tomaten erdoor en voeg wat zout toe. Laat het geheel op laag vuur ca. 30 minuten zachtjes pruttelen, zodat het vocht goeddeels verdampt. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de mosselen en olijven door de saus en warme deze goed door. Laat niet meer koken. Scheur de blaadjes basilicum en roer deze ook door de saus. Breng op smaak met peper. Schep de tagliatelle door de saus. Verdeel het geheel over de borden en strooi er de kaas over. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: