donderdag 17 mei 2012

Zalmhaasje met gegrilde groene asperges en krieltjes in de schil

Wat eten we vanavond? Een mooi stukje zalm met heerlijke gegrilde groene asperges. Daarbij in de schil gekookte krieltjes. Zeer smakelijk bij elkaar met een redelijk korte bereidingstijd.
Ingrediƫnten*
  • 500 gr. krieltjes in de schil
  • 3 zalmhaasjes
  • zeezout
  • versgemalen zwarte peper
  • 25 gr. roomboter
  • 500 gr. groene asperges
  • 2 el. olijfolie

* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Verwarm de ovengrill voor op de hoogste stand. Bestrooi de zalm met zout en peper. Leg de asperges op bakpapier op de bakplaat. Bestrijk de asperges met wat olijfolie. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en grill de asperges in 8 tot 10 minuten gaar. Kook intussen de krieltjes in 8 tot 10 minuten gaar. Verhit intussen de roomboter in een koekenpan en bak de zalmhaasjes in 6 minuten net gaar. Keer ze halverwege. Verdeel de krieltjes en de worteltjes over de boren en serveer de zalm erbij. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: