vrijdag 18 mei 2012

Pasta met gerookte kip, olijven, tomaat en buffelmozzarella met pesto

Wat eten we vanavond? Een heerlijke pasta met verse tomaten, gerookte kip en heerlijk Taggia olijven. Daarbij plakjes buffelmozzarella met wat pesto erop. De pasta heb ik op smaak gebracht met wat pesto en knoflook. Overigens heb ik de zowel penne als fusilli gebruikt.
Ingrediƫnten*
  • 250 gr. penne/fusilli
  • 2 teentjes knoflook, grof gehakt
  • 250 gr. gerookte kip, in reepjes
  • 6 trostomaten, in blokjes
  • 1 potje zwarte (Taggia) olijven
  • half potje pesto genovese
  • 2 bollen mozzarella (van buffelmelk), in plakjes
  • (zee)zout
  • versgemalen zwarte peper

* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Kook de pasta in 9 minuten al dente (beetgaar). Schenk de olijfolie uit het potje olijven in de koekenpan en verwarm deze. Zet het vuur laag en fruit de knoflook 1 minuut. Voeg de kipreepjes toe en bak deze langzaam mee. Roer tot slot de tomaten en olijven, en 2 el. pesto erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Roer de afgegoten pasta erdoor. Schep de pasta op de borden en leg de plakjes mozzarella ernaast en schep hier wat pesto op. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: