maandag 11 juni 2012

Kabeljauw met gesmolten kaas en groene asperges

Wat eten we vanavond? Een mooi stukje kabeljauwfilet met onder grill gesmolten kaas. Geserveerd met gegrilde groene asperges en mooie gekookte aardappeltjes. Weer een smakelijk en snel te bereiden gerecht  voor een doordeweekse avond.
Ingrediƫnten*
  • 500 gr. mooie aardappelen, geschild en gehalveerd
  • 500 gr. groene asperges
  • 25 gr. kruidenboter
  • 3 el olijfolie
  • 400 gr. kabeljauwfilet
  • 3 grote plakken oude kaas

* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Verwarm de ovengrill voor. Kook de aardappelen in wat water met zout in 14-16 minuten net gaar (laat ze niet uit elkaar vallen). Leg de asperges op een stuk bakpapier op de bakplaat van de oven. Besprenkel met wat olijfolie. Grill de asperges in het midden van de oven in ca. 10 minuten bruin en gaar. Verdeel de kabeljauw in 3 stukken en bestrooi met (zee)zout en versgemalen zwarte peper. Verhit 2 el. olijfolie met de kruidenboter in een koekenpan. Bak de kabeljauw op redelijk  hoog vuur in ca, 5 minuten net gaar. Niet langer, want dan wordt de vis droog. Keer halverwege. Leg op elk stuk vis een plak kaas en laat deze onder de ovengrill smelten. Verdeel de aardappelen, asperges en vis over de borden. Bestrooi de asperges naar wens met wat grof zeezout. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: