donderdag 14 juni 2012

Penne met pestogroenten en Toscaanse worstjes

Wat eten we vanavond? Pasta met zelfgemaakte pesto. Ik heb het mezelf makkelijk gemaakt door er Italiaanse roerbakgroenten uit de diepvries door te doen en wat gegrilde paprika uit een potje. De pastamaaltijd heb ik geserveerd met Toscaanse worstjes. Jummie!
Ingrediƫnten*
  • 250 biologische penne rigate
  • 400 gr. Italiaanse roerbakgroenten (diepvries)
  • 3 gegrilde paprika (pot), in stukjes
  • 15 gr. basilicumblaadjes
  • 2 el. extra vergine olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el. Pecorino, geraspt
  • 15 gr. Parmezaanse kaas, geraspt
  • 1 el. pijnboompitten
  • (zee)zout
  •  6 Toscaanse worstjes

* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak van de basilicum, olijfolie, knoflook, kaas, pijnboompitten en zout een mooie gladde pesto (zie basisrecepten). Leg de worstjes in een ovenschaal en bak ze in de oven in 10 minuten goudbruin. Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente (beetgaar). Roerbak de groenten en paprika in wat olijfolie gedurende 5-7 minuten. Roer de pesto erdoor en vervolgens de afgegoten penne. Breng op smaak met zout en versgemalen peper. Verdeel de pasta over de borden en leg de worstjes ernaast. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: