donderdag 5 juli 2012

Oosterse kip met paprika

Wat eten we vanavond? In Thaise groene curry en teriyaki saus geroerbakte kipfilet en rode paprika. Verder met nog wat knoflook. Een beetje pittig, maar niet te. Lekker met witte rijst. Snel en smakelijk!
Ingrediƫnten*
  • 3 el. arachide(roerbak)olie
  • 2 el. Thai green curry paste
  • 2 el. teriyakisaus
  • 2 biologische kipfilets, in blokjes
  • 2 grote rode paprika's, in stukjes
  • 2 tenen knoflook, grof gehakt
  • (zee)zout
  • versgemalen zwarte peper
  • 150 gr. witte (basmati)rijst

* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding

Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit intussen de olie in een ruime koekenpan. Roerbak de kip enkele minuten. Roer de currypasta en teriyakisaus erdoor. Voeg de paprika toe en roerbak alles nog 5 minuten. Breng op smaak met zout en peper. Giet de rijst af en verdeel deze over de borden. Schep daarop het kip-paprikamengsel. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: