woensdag 25 juli 2012

Tonijn-aardappelsalade

Wat eten we vanavond? Een heerlijke maaltijdsalade met tonijn en aardappel. Ideaal om op een mooie zomeravond in de tuin of op het balkon (of ergens anders in de buitenlucht) op te eten. De salade bestaat verder uit haricots verts, rode paprika en rode ui. En dat alles heb ik op smaak gebracht met een lekker frisse saus op basis van olijfmayonaise en mosterd.
Ingrediƫnten*
  • 5 aardappels
  • 300 gr. haricots verts, schoongemaakt en gehalveerd
  • 2 rode paprika's, in kleine stukjes
  • 2 kleine rode uien, gesnipperd
  • 2 blikjes (MSC) tonijn in olie, uitgelekt
Voor de saus
  • 3 el. olijvonaise
  • 3 tl. Dijon mosterd
  • 2 el. extra vergine olijfolie
  • 2 el. witte wijnazijn
  • 3 tl. gedroogde dille
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • (zee)zout
  • versgemalen zwarte peper

* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Kook ze bijna gaar (kooktijd is afhankelijk van het soort aardappel dat je gebruikt). Kook de haricots verts in ca. 8 minuten beetgaar. Maak in een ruime schaal een mooie saus van de genoemde ingrediĆ«nten. Giet de aardappelen en de haricots verts af en meng ze met de saus. Laat iets afkoelen. Schep vervolgens de ui en paprika erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Laat de salade verder helemaal afkoelen en serveer deze vervolgens. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: