Ingrediƫnten*
- 5 aardappels
- 300 gr. haricots verts, schoongemaakt en gehalveerd
- 2 rode paprika's, in kleine stukjes
- 2 kleine rode uien, gesnipperd
- 2 blikjes (MSC) tonijn in olie, uitgelekt
Voor de saus
- 3 el. olijvonaise
- 3 tl. Dijon mosterd
- 2 el. extra vergine olijfolie
- 2 el. witte wijnazijn
- 3 tl. gedroogde dille
- 2 tenen knoflook, geperst
- (zee)zout
- versgemalen zwarte peper
* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Kook ze bijna gaar (kooktijd is afhankelijk van het soort aardappel dat je gebruikt). Kook de haricots verts in ca. 8 minuten beetgaar. Maak in een ruime schaal een mooie saus van de genoemde ingrediƫnten. Giet de aardappelen en de haricots verts af en meng ze met de saus. Laat iets afkoelen. Schep vervolgens de ui en paprika erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Laat de salade verder helemaal afkoelen en serveer deze vervolgens. Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten