maandag 2 juli 2012

Ossenhaas met Caesarsalade en gebakken aardappeltjes

Wat eten we vanavond? Een in roomboter gebakken ossenhaas. Dit heerlijk malse stukje rundvlees heb ik gecombineerd met gekruide aardappelpartjes met schil en een kant-en-klare Caesarsalade. Lekker snel klaar.
Ingrediënten*
  • 450 gr. gekruide aardappelpartjes in de schil
  • 3 el. olijfolie
  • 25 gr. roomboter
  • 2 mooie stukken ossenhaas (op kamertemperatuur)
  • 1 bak kant-en-klare Caesarsalad, incl. dressing (AH)
  • (zee)zout
  • versgemalen zwarte peper

* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Verwam de oven voor op 180 graden. Doe de aardappelpartjes in een ovenschaal en schenk er 2 el. olijfolie over en meng deze met de aardappeltjes. Zet de ovenschaal in de oven en bak de aardappeltjes in 15 minuten goudbruin en knapperig. Roer intussen de apart meegeleverde kaasvlokken en croutons door de salade en mix het geheel met de dressing. Verhit de boter met 1 eetlepel olijfolie. Dep de ossenhaasjes droog met keukenpapier en bestrooi ze aan beide zijden met zout en peper. Bak ze op hoog vuur 3 minuten aan beide kanten. Het vlees is nog behoorlijk rood van binnen, dus als je het vlees liever wat meer rosé hebt, bak het dan 1-2 minuten langer aan beide kanten. Beweeg het vlees regelmatig over de bodem van de pan. Laat een paar minuten afgedekt buiten de pan rusten. Haal de aardappeltjes uit de oven en bestrooi met wat zout. Verdeel ze over de borden met de salade. Snijd van beide ossenhaasjes een stuk voor de de derde persoon. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: