Ingrediƫnten*
- 3 el. roerbakolie
- 1 rode peper, zaadjes verwjiderd en in kleine stukjes
- 1 zakje gele Thaise currypasta
- 500 gr. groene asperges, in stukken
- 150 gr. sugar snaps
- 350 gr. gekookte en gepelde cocktailgarnalen (diepvries), ontdooid
- 150 ml. kokosmelk
- 2 el. ketjap manis (zoete sojasaus)
- 150 gr. witte (basmati) rijst
* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Verhit de olie in een (gietijzeren) wok en bak de rode peper en de currypasta kort. Voeg de groenten toe en roerbak deze kort. Voeg de kokosmelk, sojasaus en 150 ml. water toe en laat het geheel ca. 10 minuten zachtjes pruttelen met een deksel op de pan. Roer de garnalen door de curry en laat nog 2-3 goed doorwarmen. Kook intussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de rijst af. Voeg evt. wat suiker toe aan de curry als deze te pittig is. Schep de rijst op de borden en verdeel de curry erover. Eet smakelijk!
2 opmerkingen:
Erg lekker recept. Heb de sugar snaps en de groene asperges alleen wel even 2 minuutjes geblancheerd. Dat vocht vervolgens gebruikt om de rijst mee te koken. Voor herhaling vatbaar.
Goede tip. Dank daarvoor
Een reactie posten