woensdag 8 augustus 2012

Pastasalade met gerookte kip

Wat eten we vanavond? Een zomerse pastasalade met stukjes gerookte (scharrel)kip. Verder goed gevuld met tomaten, haricots verts en zwarte (Kalamata) olijven. De salade heb ik op smaak gebracht emt een dressing van olijfolie, mosterd en limoensap.
Ingrediƫnten*
  • 250 gr. biologische macaroni
  • 150 gr. haricots verts
  • 2 gerookte scharrelkipfilets, in stukjes
  • 8 Tasty Tom tomaten, in vieren
  • 1 potje Kalamata olijven (zonder pit)
Voor de dressing
  • 3 el. extra vergine olijfolie
  • 2 el. Dijon mosterd
  • sap van 2 limoenen
  • (zee)zout
  • versgemalen zwarte peper

* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente (beetgaar). Kook de schoongemaakte haricots verts in 8 minuten beetgaar. Maak een dressing door de genoemde ingrediĆ«nten door elkaar te kloppen en breng deze op smaak met zout en peper. Giet de pasta en haricots verts af en roer ze direct door de dressing. Laat afkoelen. Roer tot slot de kip, tomaten en olijven door de afgekoelde salade. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: