maandag 6 augustus 2012

Pitabroodjes met lamsworstjes en tzatziki

Wat eten we vanavond? Een hele snelle en makkelijke hap. Lekker zomers. Gebakken lamsworstjes in pitabroodjes. Daarbij een heerlijk frisse, zelfgemaakte tzatziki.
Ingrediƫnten*
  • 8 pitabroodjes
  • 12 lamsworstjes
  • 1 el. olijfolie
  • 300 gr. Griekse yoghurt
  • 2 komkommers
  • 3 teentjes knoflook
  • 6 takjes verse munt
  • (zee)zout
  • versgemalen zwarte peper

* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Schil de komkommers, halveer ze in de lengte en verwijder het zachte gedeelte met de pitjes. Rasp de komkommers grof, doe het in een vergiet en bestrooi met wat zout en roer dit erdoor. Laat 15-20 minuten uitlekken. Meng de yoghurt met de uitgeperste knoflook, de fijngehakte muntblaadjes en ruim peper. Verwarm de oven voor op 180 graden. Verhit de olijfolie in een ruime koekenpan en bak de worstjes mooi goudbruin. Snijd de worstjes in stukjes van 2-3 cm. Knijp de uitgelekte komkommer met schone handen zo goed mogelijk uit, zodat er bijna geen vocht meer in zit. Roer de komkommer door de yoghurt. Bak intussen de pitabroodjes volgens de aanwijzingen in de oven. Snijd de broodjes open, vul ze met de worstjes en de tzatziki. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: