vrijdag 14 september 2012

Bami met kipsaté

Wat eten we vanavond? Een lekker snelle bami. Met verse roerbakgroenten, Indische kruiden, ketjap en sambal. Daarbij kipsaté uit de diepvries.
Ingrediënten*
  • 3 el. roerbakolie, bv. zonnebloemolie of arachide-olie
  • 600 gr. Chinese roerbakgroenten
  • 2 tl. laos
  • 2 tl djinten (komijnpoeder)
  • 2 tl. djahé (gemberpoeder)
  • 2 tl. serehpoeder (citroengras)
  • 2 tl. korianderpoeder
  • 4 el. ketjap manis
  • 2 tl. sambal badjak
  • 160 gr. eiermie
  • 3 bakjes kipsaté in pittige pindasaus (diepvries)

* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Verhit de olie in een (gietijzeren) wok. Doe alle specerijen, ketjap en sambal erbij en bak deze kort. Roerbak vervolgens de groenten 5-7 minuten op hoog vuur in dit mengsel. Bereid intussen de eiermie en de volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de kipsaté volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep de afgegoten mie door de groenten en laat nog een paar minuten met deksel op de wok van het vuur af staan. Verdeel de bami over de borden en geef de kipsaté erbij. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: