zaterdag 15 september 2012

Quiche met broccoli en gerookte zalm

Wat eten we vanavond? Een hartige taart gemaakt met bladerdeeg. De taart heb ik gevuld met broccoli, gerookte zalm en roomkaas met kruiden. Verder heb ik er losgeklopte eieren met slagroom en kruidenbouillonpoeder overheen geschonken.
Ingrediƫnten*
  • 6 plakken bladerdeeg (diepvries), ontdooid
  • 2 stronken broccoli, in roosjes
  • 200 gr. gerookte zalm, in plakken
  • 150 gr. roomkaas met kruiden
  • 3 eieren
  • 125 ml. slagroom
  • 3 tl. kruidenbouillonpoeder
  • 2 tenen knoflook
  • versgemalen zwarte peper
Extra benodigdheden
  • deegroller
  • quichevorm of springvorm, ingevet met boter/margarine
  • bakpapier
  • steunvulling van bv. spliterwten of (gedroogde) bonen

* voor 4 volwassenen.
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bestrooi een gladde ondergrond, bv. het aanrecht, en de deegroller met bloem. Leg de 6 plakjes bladerdeeg op elkaar op de ondergrond en rol ze met de deegroller tot een cirkel groot genoeg om de bodem en wanden van de vorm te bekleden. Druk het deeg in de vorm. Bedek de bodem met bakpapier en doe de steunvulling erin. Zet de vorm ca. 10 minuten in de oven. Kook intussen de broccoli in 5-7 minuten beetgaar. Laat goed uitlekken. Haal de taartvorm uit de oven en verwijder de steunvulling en het bakpapier. Bedek de bodem met de zalmplakken. Smeer daarover de kruidenkaas. Verdeel de broccoliroosjes erover. Klop de eieren met de slagroom, bouillonpoeder, peper en uitgeperste knoflook los in een kom. Schenk dit mengsel over de broccoli. Zet de vorm in de oven en bak de quiche in 45 minuten gaar en goudbruin. Haal de taart uit de oven en snijd in 4 stukken. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: