zondag 16 september 2012

Gehaktballen met aardappelen en boontjes

Wat eten we vanavond? Heerlijke zelfgemaakte gehaktballen. Op smaak gebracht met een zakje Italiaanse gehaktkruiden, ui, knoflook en mosterd. Daarbij gekookte aardappeltjes (Opperdoezer ronde) en sperzieboontjes. Een echt Hollands maaltje, maar daar is niks mis mee.
Ingrediƫnten*
  • 400 gr. biologisch rundergehakt
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 zakje Italiaanse gehaktkruiden
  • 2 tl. Dijon mosterd
  • 1 ei
  • 25 gr. roomboter
  • 1 el. olijfolie
  • 750 gr. Opperdoezer ronde, geschild
  • 500 gr. sperziebonen, schoongemaakt

* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Hak de ui met de keukenmachine of staafmixer fijn samen met de knoflook, mosterd en gehaktkruiden. Meng dit mengsel met het gehakt en roer het ei erdoor. Draai er 6 mooie gehaktballen van. Verhit de roomboter met de olie in een braadpan en laat de gehaktballen snel mooi rondom bruin worden. Laat ze vervolgens nog ca. 20 minuten zachtjes garen. Draai ze regelmatig om. Kook intussen de aardappelen en boontjes in ca. 15 minuten gaar. Roer evt. nog wat roomboter door de aardappelen. Verdeel de aardappelen, boontje en gehaktballen over de  borden. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: