maandag 24 september 2012

Papardelle met een saus van gehakt, tomaat en mascarpone

Wat eten we vanavond? Verse papardelle (brede lintpasta) met een stevige, romige saus. De saus bestaat uit biologische rundergehakt, tomaten uit blik, roerbakgroenten en een ruime hoeveelheid heerlijk romige mascarpone. Smullen maar!
Ingrediƫnten*
  • 300 gr. verse papardelle
  • 2 tenen knoflook, grof gehakt
  • 2 el. olijfolie
  • 400 gr. biologisch rundergehakt
  • 300 gr. Italiaanse roerbakgroente (diepvries)
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 2 el. gedroogde basilicum
  • 2 tl. gedroogde oregano
  • 200 gr. mascarpone

* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Bak het gehakt in een droge koekenpan mooi bruin en los. Fruit de knoflook even mee en bak de roerbakgroenten enkele minuten mee. Bereid intussen de papardelle volgens de aanwijzingen op de verpakking, Roer de tomatenblokjes en de tomatenpuree erdoor en laat het geheel een paar minuten pruttelen. Roer tot slot de mascarpone erdoor en laat deze smelten. Breng op smaak met basilicum en oregano, (zee)zout en versgemalen zwarte peper. Verdeel de papardelle over de borden en schep de saus erover. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: