woensdag 5 september 2012

Kip tandoori met naan

Kip tandoori met naan
Wat eten we vanavond? In tandoori-kruiden gemarineerde en gebakken kipfilet. Daarbij heb ik ui en paprika meegebakken. Tot slot wat Griekse yoghurt, stukjes komkommer en verse koriander. Een beetje pittig, maar niet te. Ik heb er naanbroodjes bij geserveerd, maar het kan ook heel goed met witte rijst.
Ingrediƫnten*
  • 400 gr. scharrelkipfilet, in blokjes
  • 1 zakje tandoori-marinade
  • 3 el. olijfolie
  • 1 ui, grof gesnipperd
  • 1 rode paprika, in stukjes
  • 1 bakje volvette Griekse yoghurt (170 gr.)
  • 1 komkommer
  • 15 gr. verse koriander, grof gehakt
  • (zee)zout
  • versgemalen zwarte peper
  • 3 mini naanbroodjes met knoflook en koriander

* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Roer de tandoorikruiden met 1 el. olie door de kipfilet. Laat 10 minuten intrekken. Verhit intussen 2 el. olie in een koekenpan en fruit de ui en paprika 5-7 minuten. Voeg de kip toe en bak deze al omscheppend gedurende 8 minuten. Schil intussen de komkommer , verwijder de zaadlijsten en snijd in stukjes. Doe de komkommer bij de kip en warm even door. Verwarm de naanbroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Haal de pan van het vuur en roer de yoghurt door het kip-groentemengsel. Schep 2/3 van de koriander erdoor en breng op smaak met zout en peper. Verdeel over de borden en besprenkel met de rest van de koriander. Serveer de naan erbij. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: