Ingrediƫnten*
- 500 gr. krielaardappeltjes in de schil, gewassen en gehalveerd
- 3 el. olijfolie
- 500 gr. groene asperges
- 25 gr. roomboter
- 3 entrecotes
- 125 ml. kookroom
- 50 ml. rode wijn
- 1 zakje saffraandraadjes
- 1 tl. Dijon mosterd
- (zee)zout
- versgemalen zwarte peper
* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Haal de entrecote uit de koelkast en laat op kamer temperatuur komen. Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de aardappeltjes in een kom en overgiet ze met 2 el. olie. Zorg ervoor dat de aardappels helemaal bedekt zijn met olie. Leg ze op een stuk bakpapier op de bakplaat en laat ze in 40 minuten mooi goudbruin en knapperig bakken. Snijd de onderste 2 cm van de asperges en kook ze in kokend water in ca. 10 minuten gaar. Verhit intussen 1 el. olie met de roomboter in een koekenpan. Dep de entrecote goed droog met wat keukenpapier en bestrooi met ruim peper. Bak vervolgens op hoog vuur 2 minuten aan beide kanten mooi bruin. Haal uit de pan en laat in een stuk aluminiumfolie even rusten. Schenk de rode wijn en room in de pan en laat iets inkoken. Doe de saffraan en mosterd erbij en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de aardappeltjes, asperges en entrecotes over de borden en bestrooi alles met wat zout. Schep de saus over de entrecote. Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten