dinsdag 25 september 2012

Eenpansmaaltijd met aardappel, winterwortel, champignons en spekjes

Wat eten we vanavond? Een heerlijke stevige eenpansmaaltijd. Lekker met winterwortel, champignins, spekjes en ui. De maaltijd past prima bij deze eerste herfstdag van dit jaar, compleet met regen en storm.
Ingrediƫnten*
  • 200 gr. biologische spekreepjes
  • 1 winterwortel, in blokjes
  • 2 uien, grof gehakt
  • 20 gr. roomboter
  • 3 tenen knoflook, grof gehakt
  • 150 gr. kastanjechampignons, gehalveerd
  • 450 gr. minikrielaardappeltjes, voorgekookt
  • 2 tl. (pittige) paprikapoeder
  • 3 eieren

* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Verhit een droge koekenpan en bak de spekreepjes met de wortel en ui gedurende 10 minuten op middelmatig vuur. Doe roomboter erbij en laat deze smelten. Bak vervolgens de knoflook kort mee. Voeg de aardappeltjes toe en bak deze een paar minuten al omscheppend mee. Voeg tot slot de champignons toe en laat het geheel nog enkele minuten met een deksel op de pan zachtjes bakken. Breng het geheel tot slot op smaak met (zee)zout, versgemalen zwarte peper en paprikapoeder. Bak 3 eieren in een aparte pan. Verdeel de aardappelschotel over de borden en leg op elk bord een spiegelei. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: