vrijdag 2 november 2012

Pizza met salami en mozzarella

Wat eten we vanavond? Een zelfgemaakte pizza. Met deeg en tomatensaus uit een pakje, salami, ui, Taggia olijven, pesto en mozzarella. Heerlijk van smaak.
Ingrediƫnten*
  • 1 pak pizzadeeg
  • 1 potje pizzasaus
  • 1 ui, in halve ringen
  • 3 teentjes knoflook, grof gehakt
  • 8 dunne plakken salami
  • 6 tl. pesto genovese
  • 3 el. zwarte (Taggia) olijven
  • 300 gr. mozarella, in plakken
  • versgemalen zwarte peper
  • 10 kerstomaatjes, gehalveerd

* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Rol het deeg uit op een licht ingevette bakplaat. Verdeel de saus erover. Bestrooi met ui en knoflook en peper naar smaak. Leg de plakjes salami erop en bestrijk deze met de pesto. Verdeel de olijven erover en leg tot slot de plakjes mozzarella erop. Bak de pizza in 17 minuten goudbruin. Verdeel na 7 minuten de tomaatjes over de pizza met de open kant naar boven. Eet smakelijk!

Opmerking/waarschuwing:
Bij mij was het geheel vrij vochtig en de bodem daardoor een beetje zompig, maar het smaakte prima.

Geen opmerkingen: