woensdag 31 oktober 2012

Andijviestamppot met komijnekaas en zongedroogde tomaten

Wat eten we vanavond? Stamppot met rauwe andijvie. Om het extra lekker te maken heb ik blokjes belegen komijnekaas en zongedroogde tomaatjes doorheen gedaan. Een heerlijke maaltijd voor een herfst- of winteravond.
Ingrediƫnten*
  • 1 kilo kruimige aardappelen, geschild en in stukken
  • 500 gr. andijvie, fijn gesneden
  • 400 gr. belegen komijnekaas, in blokjes
  • 1 potje gemarineerde semi-gedroogde tomaten, in stukjes
  • 200 ml. melk
  • 25 gr. (room)boter
  • (zee)zout
  • versgemalen zwarte peper

* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Maak van de aardappelen, melk en boter een mooie aardappelpuree (zie Basisrecepten). Roer de andijvie door de puree en laat het geheel goed doorwarmen op een laag vuur met warmhoudplaatje en de andijvie wat slinken. Roer vervolgens de zongedroogde tomaatjes erdoor en breng evt. op smaak met wat zout en peper. Laat weer goed warm worden. Haal de pan van het vuur en roer de blokjes kaas erdoor. Serveer direct, zodat de kaas niet helemaal gesmolten is. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: