vrijdag 9 november 2012

Tonijnburgers met bloemkool en krieltjes

Wat eten we vanavond? Een snelle maaltijd met heerlijke goudbruin gebakken tonijnburgers. Verder met bloemkoolroosjes en gebakken krietjes met barbecuekruiden.
Ingrediƫnten*
  • 500 gr. krielaardappeltjes met barbecuekruiden
  • 1 bloemkool, in roosjes
  • 2 blikjes tonijn in olie (MSC gecertificeerd), uitgelekt
  • 2 eieren
  • 4 el. paneermeel
  • 2 tl. gedroogde dilletopjes
  • (zee)zout
  • versgemalen zwarte peper
  • 4 el. olijfolie
  • (kerriepoeder)

* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Maak de tonijn in een schaal los met een vork en meng deze met het ei, de paneermeel, dille, zout en peper. Vorm met de hand drie ballen, druk ze goed samen. Druk ze plat tot burgers. Bak ze in 2 el. olijfolie in 15-20 minuten mooi goudbruin. Kook intussen de bloemkool in 14 minuten net gaar en bak de krieltjes in 2 el. olijfolie in 8-10 minuten goudbruin. Verdeel alles over de borden en bestrooi de bloemkool naar wens met wat kerriepoeder. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: