zaterdag 5 januari 2013

Kipschnitzels met rijst, boontjes en Boursinsaus

Wat eten we vanavond? Dubbel gepaneerde kipschnitzels met knapperige sperzieboontjes. Daarbij wat witte (Pandan) rijst en een warme saus van Boursin cuisine. Snel en makkelijk.
Ingrediƫnten*
  • 150 gr. witte (Pandan) rijst
  • 500 gr. sperzieboontjes, schoon en gehalveerd
  • 2 biologische kipfilets, elk in in 3 stukken
  • 3 biologische eieren
  • 6 tl. kerriepoeder
  • (zee)zout
  • versgemalen zwarte peper
  • pakje paneermeel
  • 50 gr. (room)boter
  • 1 el. olijfolie
  • 1 bak\je Boursin cuisine

* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Kok de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe de boontje in kokend water en kook ze in 14 minuten beetgaar. Bestrooi de stukken kipfilet met kerriepoeder, zout en peper. Klop de eieren los in een diep bord en strooi ruim paneermeel op een plat bord. Haal elke stuk kipfilet eerst door het ei, dan door het paneermeel, weer door het ei en nog eens door het paneermeel. Verhit de boter en olie in een ruime koekenpan en bak de kipschnitzels goudbruin, 4-5 minuten per kant. Verwarm de Boursin Cuisine 2 minuten in de magnetron. Verdeel de kipschnitzels, boontjes en rijst over de borden. Serveer de saus er los bij. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: