Ingrediënten*
- 1 zak (biologische) zuurkool (a 500 g), uitgelekt
- 1 schaal verse ananasstukjes (400 g), gehalveerd
- 1 magere rookworst (350 g), in plakjes
- 100 gr bloem, gezeefd
- 75 gr boter, op kamertemperatuur
- 100 gr oude kaas, vers geraspt
- Ovenschaal (25 x 25 cm), ingevet
* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Roer de zuurkool met een vork los en doe met de ananas en rookworst in de ovenschaal. Kneed van de bloem, boter en een mespunt zout met koele handen een kruimelig deeg. Kneed de kaas er losjes door. Breng op smaak met peper en zout en verdeel over de zuurkool. Bak de zuurkoolcrumble in de voorverwarmde oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar. Eet smakelijk!
Tip van ah.nl
Kneed door het deeg ook eens gedroogde kruiden als salie en tijm voor een meer kruidige smaak of gehakte walnoten voor een steviger structuur.
Tip van ah.nl
Kneed door het deeg ook eens gedroogde kruiden als salie en tijm voor een meer kruidige smaak of gehakte walnoten voor een steviger structuur.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten