zaterdag 22 december 2012

Zuur­kool met kaas­crum­ble

Wat eten we vanavond? Zuurkool uit de oven met ananas, rookworst bedekt met knapperig laagje kaas-kruimeldeeg. Weer eens wat anders, erg lekker en je mist de aardappel(puree) totaal niet. Het recept is overigens afkomstig van www.ah.nl.
Ingrediënten*
  • 1 zak (biologische) zuurkool (a 500 g), uitgelekt
  • 1 schaal verse ananasstukjes (400 g), gehalveerd
  • 1 magere rookworst (350 g), in plakjes
  • 100 gr bloem, gezeefd
  • 75 gr boter, op kamertemperatuur
  • 100 gr oude kaas, vers geraspt
Materialen
  • Ovenschaal (25 x 25 cm), ingevet

* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Roer de zuurkool met een vork los en doe met de ananas en rookworst in de ovenschaal. Kneed van de bloem, boter en een mespunt zout met koele handen een kruimelig deeg. Kneed de kaas er losjes door. Breng op smaak met peper en zout en verdeel over de zuurkool. Bak de zuurkoolcrumble in de voorverwarmde oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar. Eet smakelijk!

Tip van ah.nl
Kneed door het deeg ook eens gedroogde kruiden als salie en tijm voor een meer kruidige smaak of gehakte walnoten voor een steviger structuur.

Geen opmerkingen: