maandag 14 januari 2013

Mezzelune met ijsbergsla, ham en porcinisaus

Wat eten we vanavond? Mezzelune, halvemaanpasta gevuld met ricotta en spinazie, met geroergebakte ijsbergsla en blokjes ham. Gecombineerd met porcinisaus en Portugese sambal levert dit een verrassend en smakelijk gerecht op. En nog snel klaar ook.
Ingrediƫnten*
  • 250 gr. mezzelune giganti met ricotta en spinazie (verse pasta)
  • 2 el. olijfolie
  • 250 gr. biologische hamblokjes
  • 1 krop ijsbergsla, grof gesneden
  • 1 potje funghi porcini saus (260 ml)
  • 3 tl. (Portugese) sambal

* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Breng water aan de kook in een ruime pan. Verhit intussen de olijfolie in een koekenpan en bak de hamblokjes enkele minuten. Voeg de ijsbergsla bij de hamblokjes en roerbak deze enkele minuten op hoog vuur. Kook intussen de pasta in 3 minuten gaar. Zet het vuur onder de koekenpan laag en roer de sambal en porcinisaus door het ham-sla mengsel. Giet de mezzelune af en schep deze door de saus. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: