zondag 17 maart 2013

Thaise garnalen-groentemaaltijd

Wat eten we vanavond? Een snelle, makkelijke en mild gekruide Thaise maaltijd. Makkelijk door het gebruik van kant-en-klare onderdelen. Met Thaise wokgroenten, garnalen, Thaise kruidenpasta, oestersaus, kokosmelk en rijst.
Ingrediƫnten*
  • 150 gr. witte (Pandan) rijst
  • 2 el. sesamolie
  • 1 zakje kruidenpasta Pad Thai (39 ml.)
  • 500 gr. Thaise wokgroenten
  • 250 gr. grote garnalen, gekookt en gepeld
  • 3 el. oestersaus
  • 100 ml. kokosmelk

* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Kook de rijst volgens de aanwijzingen  op de verpakking. Verhit de sesamolie in een (gietijzeren) wok. Fruit hier de kruidenpasta kort in. Voeg de groenten toe en roerbak deze ca. 6-8 minuten. Voeg de garnalen toe. Roer de oestersaus en de kokosmelk erdoor. Laat 1-2 minuten goed doorwarmen. Schep de rijst op de (diepe) borden en verdeel het garnalen-groentemengesel erover. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: