zaterdag 16 maart 2013

Tacoschuitjes uit de oven

Wat eten we vanavond? Taco's, niet de schelpen, maar de schuitjes (bakjes). Die zijn wat makkelijker zonder knoeien te vullen en te eten. Ik heb ze gevuld met pittige gekruid gehakt, paprika en tomaat. Voor de liefhebbers nog wat stukjes jalapenopeper. Tot slot wat kaas erover.
Ingrediënten*
  • 3 el. olijfolie
  • 2 uien, gesnipperd
  • 1 rode paprika, in stukjes
  • 3 teentjes knoflook, gehakt
  • 400 gr. biologisch rundergehakt
  • 3 tomaten in kleine stukjes
  • 1 zakje tacokruiden
  • 1 pak tacoschuitjes
  • (1 potje jalapenopepers, in stukjes)
  • 150 gr. geraspte oude kaas

* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit de olijfolie in een ruime koekenpan en fruit de ui tot deze goudbruin is. Voeg de paprika toe en bak deze enkele minuten mee Voeg het gehakt toe en bak dit al losroerend mee. Bak de knoflook kort mee. Roer de tomaten erdoor. Meng de inhoud van het zakje kruiden met 50 ml koud water en roer dit door het gehaktmengsel. Laat het geheel nog 5 minuten zachtjes pruttelen. Vul de tacoschuitjes met het mengsel, leg er evt. wat stukjes jalapenopeper op en bestrooi met ruim kaas. Zet de schuitjes op een bakplaat en zet deze in de oven. Laat in 8-10 minuten goed warm worden en de kaas smelten. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: