dinsdag 26 maart 2013

Gegratineerde ovenschotel met witlof en zalm

Wat eten we vanavond? Een ovenschotel met witlof, aardappelpuree en zalmfilet. In lagen opgebouwd en met een lekker krokant kaaslaagje eroverheen. Houd rekening met een iets langere bereidingstijd.
Ingrediƫnten*
  • 750 gr. kruimige aardappelen
  • (zee)zout
  • 150 ml. (volle) hete melk, 
  • 25 gr. roomboter
  • versgemalen zwarte peper
  • 5 stronken witlof, fijngesneden
  • 400 gr. (biologische) zalmfilet
  • 150 gr. vers geraspte oude boerenkaas
  • 4 el. paneermeel

* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de aardappelen in ca. 18 min gaar, giet ze af en stamp ze met een pureestamper. Roer er de hete melk en de roomboter doorheen. Breng op smaak met zout en peper. Kook de witlof ca. 5 minuten en laat deze goed uitlekken in een vergiet. Snijd de zalmfilet in lange repen van ca. 1 cm breed. Verdeel de witlof op de bodem van een ruime ovenschaal. Leg daarop de repen zalmfilet en bestrooi deze met ruim peper. Verdeel vervolgens de aardappelpuree hierover. Zorg ervoor dat de zalm geheel afgedekt is en strijk de puree mooi glad. Strooi de kaas en paneermeel erover. Zet de ovenschaal in het midden van de en en laat in ca. 25-30 minuten mooi goudbruin worden. Snijd in stukken en schep alle lagen in een keer op de borden. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: