vrijdag 12 juli 2013

Kabeljauw met Gruyere

Wat eten we vanavond? Een mooi stukje kabeljauwfilet met gesmolten Gruyere-kaas erover. Heel eenvoudig met broccoli en gekookte aardappelen.
Ingrediƫnten*
  • 500 gr. vastkokende aardappelen, geschild en in vieren
  • 2 struiken broccoli, alleen de roosjes
  • 3 stukken kabeljauwfilet
  • 15 ml. witte wijn
  • 50 gr. Gruyere-kaas, in plakjes
  • (zee)zout
  • versgemalen zwarte peper

* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Verwarm de oven voor op 160 graden. Kook de aardappelen in 20 minuten gaar. Bestrooi de kabeljauwfilets met tou en peper, leg ze in een ovenschaal en schenk de wijn erbij. Laat de vis in de oven in ca. 10 minuten gaar worden. Kook de broccoliroosjes in ca. 5-6 minuten beetgaar. Leg de kaas op de kabeljauw en laat deze onder grill snel smelten. Verdeel alles over de borden. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: