zondag 30 juni 2013

Hamburger met perzik en kaas

Wat eten we vanavond? Een biologische hamburger met daarop een halve perzik en gesmolten kaas. Daarbij gebakken krieltjes en roerbakgroenten.
Ingrediƫnten*
  • 6 el. olijfolie
  • 500 gr. krielaardappeltjes met barbecuekruiden
  • 450 gr. Italiaanse roerbakgroenten
  • 3 biologische hamburgers
  • 1 klein blik halve perziken
  • 3 grote plakken oude kaas

* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Verwarm de ovengrill voor. Verhit 3 el. olie in een koekenpan en bak daarin de aardappeltjes in 8-10 minuten goudbruin. Schep regelmatig om. Bak de hamburgers onder de grill in 5-6 minuten mooi bruin. Keer ze halverwege. Verhit 3 el. olie in een andere koekenpan of wok en roerbak de groenten in 3-5 minuten beetgaar. Haal de hamburgers onder de grill vandaan en leg op elke hamburger een halve perzik en daarop een plak kaas en zet ze weer onder de grill. Laat de kaas smelten. Schep de roerbakgroenten door de aardappeltjes en verdeel dit over de borden. Leg de hamburgers ernaast. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: