vrijdag 1 november 2013

Vegetarische pastamaaltijd

Vegetarische pastamaaltijd
Wat eten we vanavond? Penne met in knoflook gebakken kerstomaten. Daarbij ui, mozzarella en geroosterde pijnboompitjes. Als extra smaakmakers heb ik er knoflook en verse bieslook door gedaan. Snel klaar.
Ingrediƫnten*
  • 250 gr. penne rigate
  • 2 el. olijfolie
  • 3 tenen knoflook, grof gehakt (zie ook Tips en technieken)
  • 2 uien, in halve ringen
  • 400 gr. kerstomaten, gehalveerd
  • 1 zakje mini mozzarellabolletjes, gehalveerd
  • 100 gr. pijnboompitten
  • 10 gr. verse bieslook, fijn gehakt

* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente (beetgaar). Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de uien op middelhoog vuur gedurende 5 minuten. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze mooi goudbruin zijn. Bak de knoflook kort mee met de ui. Bak vervolgens de kerstomaten max. 2 minuten. Roer het ui-tomaatmengsel door de afgegoten pasta. Schep de mozzarella en bieslook erdoor. Breng op smaak met (zee)zout en versgemalen zwarte peper. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: