Ingrediƫnten*
- 250 gr. penne rigate
- 2 el. olijfolie
- 3 tenen knoflook, grof gehakt (zie ook Tips en technieken)
- 2 uien, in halve ringen
- 400 gr. kerstomaten, gehalveerd
- 1 zakje mini mozzarellabolletjes, gehalveerd
- 100 gr. pijnboompitten
- 10 gr. verse bieslook, fijn gehakt
* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente (beetgaar). Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de uien op middelhoog vuur gedurende 5 minuten. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze mooi goudbruin zijn. Bak de knoflook kort mee met de ui. Bak vervolgens de kerstomaten max. 2 minuten. Roer het ui-tomaatmengsel door de afgegoten pasta. Schep de mozzarella en bieslook erdoor. Breng op smaak met (zee)zout en versgemalen zwarte peper. Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten