donderdag 31 oktober 2013

Thaise roerbakschotel met paksoi en garnalen

Thaise roerbakschotel met paksoi en garnalen
Wat eten we vanavond? Een mild gekruide roerbakmaaltijd met groene currysaus. Als groenten zit er paksoi en rode paprika door. Verder heb ik er grote garnalen door gedaan en sap van 1 limoen. Het geheel geserveerd met geurige Pandanrijst.
Ingrediƫnten*
  • 150 gr. pandanrijst
  • 3 el. wokolie, bv. arachideolie
  • 1 struik paksoi, grof gehakt
  • 1 grote rode paprika, grof gehakt
  • 3 tenen knoflook, grof gehakt (zie ook Tips en technieken)
  • 350 gr. grote rauwe gepelde garnalen (diepvries), ontdooid
  • 1 flesje milde groene currysaus
  • 1 limoen, doorgesneden gehalveerd

* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit een (gietijzeren) wok en doe de olie erin. Roerbak de paksoi, paprika en garnalen op hoog vuur. Zet het vuur laag, schep de knoflook erdoor en schenk de saus erbij. Laat kort, maar goed warm worden. Doe het vuur onder de wok uit en knijp de beide limoenhelften erboven uit. Schep de rijst op de borden en verdeel de het geroerbakte mengsel erover. Eet smakelijk. 

Geen opmerkingen: