donderdag 6 februari 2014

Zuurkool met gehaktballetjes en aardappelen

Zuurkool met gehaktballetjes en aardappelen
Wat eten we vanavond? Zuurkool, nu eens niet als stamppot. De biologische wijnzuurkool heb ik gecombineerd met extra smakelijke gekookte aardappelen en biologische gehaktballetjes. Weer eens wat anders. Ik heb het mijzelf makkelijk gemaakt door kant-en-klare gehaktballetjes te gebruiken.
Ingrediƫnten*
  • 800 gr.rode aardappelen (pommes rouges, Cerisa)
  • 500 gr. biologische wijnzuurkool
  • 2 el. olijfolie
  • 12 biologische gehaktballetjes

* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Schil de aardappelen, halveer ze en was ze. Kook ze in wat water in ca. 18 minuten gaar. Doe de zuurkool in een pan met een scheutje wijn of appelsap. Kook de zuurkool ook in 18 minuten gaar. Verhit de olie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes in ca. 15 minuten rondom goudbruin. Verdeel alles over de borden. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: