zondag 19 januari 2014

Vegetarische wraps uit de oven

Vegetarische wraps uit de oven
Wat eten we vanavond? Wraps met een vegetarische vulling van kidneybonen, mais, paprika, ui en knoflook. De vulling heb ik op smaak gebracht met een kruidenmix voor fajitas. De gevulde wraps hebben in de oven een krokant laagje gekregen van verkruimelde nachochips en geraspte cheddarkaas.
Ingrediƫnten*
  • 2 el. olijfolie
  • 2 uien, grof gesnipperd
  • 3 tenen knoflook, grof gehakt
  • 1 groene paprika, in stukjes
  • 1 gele paprika, in stukjes
  • 1 blikje maiskorrels, uitgelekt
  • 1 blikje kidneybonen, uitgelekt
  • 1 zakje mix voor fajitas
  • 8 kleine tortilla wraps
  • 1 potje milde wrapsaus
  • halve zak nachochips, naturel
  • 150 gr. cheddar, vers geraspt
Materiaal
  • 1 grote ovenschaal of 2 kleinere ovenschalen

* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Verhit de olie in een ruime koekenpan en fruit de ui 5 minuten op middelhoog vuur. Zet het vuur laag en bak de knoflook kort mee. Schep de paprika erdoor en bak deze 5 minuten mee. Schep af en toe om. Los de fajitamix op in 75 ml. water en roer het geheel door het ui-paprikamengsel. Laat nog even zachtjes pruttelen. Schep de kidneybonen en mais erdoor en laat even goed doorwarmen. Vul de wraps met dit mengsel, rol ze op en leg ze in de ovenschaal of ovenschalen. Er mag maar 1 laag wraps in een ovenschaal liggen, dus niet op elkaar stapelen. Verdeel de wrapsaus over de wraps en bestrooi ze met verkruimelde nachochips en de geraspte kaas. Zet de wraps in de oven en laat in 15 minuten mooi goudbruin worden. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: