donderdag 19 juni 2014

Paprika's gevuld met rijst, gorgonzola en gerookte kip

Paprika's gevuld met rijst, gorgonzola en gerookte kip
Wat eten we vanavond? Gevulde paprika's uit de oven. Als vulling heb ik deze keer een mix gemaakt van gekookte rijst, gerookte kip, gorgonzola, semi-zongedroogde tomaatjes, kwark en oregano.
Ingrediƫnten*
  • 6 rode paprika's,schoongemaakt en gehalveerd
  • 100 gr. witte rijst
  • 250 gr. gerookte kipreepjes
  • 1 potje semi-zongedroogde tomaten, in stukjes
  • 150 gr. gorgonzola, in stukjes
  • 250 gr. volle Franse kwark
  • 4 tl. gedroogde oregano
  • versgemalen zwarte peper
Materialen
  • grote ovenschaal of braadslee

* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Mix in een kom de kwark, kipreepjes, zongedroogde tomaten, gorgonzola en oregano. Roer de afgegoten rijst erdoor en breng op smaak met peper. Vul de paprikahelften met de mix. Leg de paprika's in de ovenschaal/braadslee en giet er een laagje water van ca. 2 cm. in. Zet het geheel in de oven en laat in 25 minuten mooi goudbruin worden. Verdeel de helften over de borden. Eet smakelijk!

Tip: serveer er een salade van komkommer, ui en dille bij.

Geen opmerkingen: