zondag 14 september 2014

Gegratineerde witlofrolletjes met ham en bieslook

Gegratineerde witlofrolletjes met ham en bieslook
Wat eten we vanavond? Lekkere ovenschotel met witlof ham en kaas. Mooie witlofstuikjes gerold in een biologische achterham, Het geheel bestrooid met een ruime hoeveelheid oude kaas. Voor de verrassende smaak heb ik er twee eetlepels gehakte verse bieslook doorheen gedaan. Bij deze schotel heb ik wat gekookte pommes rouges (rode aardappelen) geserveerd. Een eenvoudig, maar zeer smakelijk geheel.
Ingrediƫnten*
  • 10 struikjes witlof
  • 20 plakken (biologische) achterham
  • 10 gram verse bieslook, gehakt
  • 100 gram oude kaas, geraspt
  • 2 el. paneermeel/broodkruim
  • 750 gram pommes rouges, geschild
Materiaal
  • Ruime ingevette ovenschaal

* voor 3-4 personen.
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak de witlof schoon: 

  • verwijder (bruin) verkleurde bladeren
  • was de witlof 
  • snijd de onderkant eraf
  • verwijder de bittere kern
Zie ook: dit filmpje.
Halveer de struikjes. Kook de witlof ca. 8 minuten. Laat zeer goed uitlekken en afkoelen. Rol elk half struikje in een plak ham en leg dit in de ovenschaal. Strooi de bieslook erover. Meng de kaas met de paneermeel en strooi dit mengsel over de witlofrolletjes. Zet de schotel in de oven en laat in ca. 20- minuten mooi goudbruin worden. Kook intussen de aardappelen in 18-20 minuten gaar, Verdeel de witlofrolletjes en de aardappelen over de bordeen en schep evt. wat kookvocht uit de ovenschaal over de aardappelen. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: