Ingrediƫnten*
- 10 struikjes witlof
- 20 plakken (biologische) achterham
- 10 gram verse bieslook, gehakt
- 100 gram oude kaas, geraspt
- 2 el. paneermeel/broodkruim
- 750 gram pommes rouges, geschild
Materiaal
- Ruime ingevette ovenschaal
* voor 3-4 personen.
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak de witlof schoon:
Halveer de struikjes. Kook de witlof ca. 8 minuten. Laat zeer goed uitlekken en afkoelen. Rol elk half struikje in een plak ham en leg dit in de ovenschaal. Strooi de bieslook erover. Meng de kaas met de paneermeel en strooi dit mengsel over de witlofrolletjes. Zet de schotel in de oven en laat in ca. 20- minuten mooi goudbruin worden. Kook intussen de aardappelen in 18-20 minuten gaar, Verdeel de witlofrolletjes en de aardappelen over de bordeen en schep evt. wat kookvocht uit de ovenschaal over de aardappelen. Eet smakelijk!
- verwijder (bruin) verkleurde bladeren
- was de witlof
- snijd de onderkant eraf
- verwijder de bittere kern
Halveer de struikjes. Kook de witlof ca. 8 minuten. Laat zeer goed uitlekken en afkoelen. Rol elk half struikje in een plak ham en leg dit in de ovenschaal. Strooi de bieslook erover. Meng de kaas met de paneermeel en strooi dit mengsel over de witlofrolletjes. Zet de schotel in de oven en laat in ca. 20- minuten mooi goudbruin worden. Kook intussen de aardappelen in 18-20 minuten gaar, Verdeel de witlofrolletjes en de aardappelen over de bordeen en schep evt. wat kookvocht uit de ovenschaal over de aardappelen. Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten