donderdag 27 november 2014

Ro­mi­ge spi­na­zie­la­sag­ne

Wat eten we vanavond? Vandaag eten we lasagne, maar dan net een beetje anders. Wel met tomaat en gehakt, maar ook met spinazie en mascarpone. Het resultaat is een heerlijke zachtromige lasagneschotel, die ook zeker bij kids gretig aftrek zal vinden. Het recept voor deze maaltijd vond ik Allerhande.
Ingrediënten*
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 100 g Pecorino Romano (kaas)
  • 3 el olijfolie
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 500 g rundergehakt
  • 400 g tomatenblokjes
  • 12 lasagnebladen
  • 450 g gesneden bladspinazie (deelblokjes, diepvries, ontdooid)
  • 250 g mascarpone (zachte roomkaas)

* voor 4 personen.
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Rasp de Pecorino fijn.
Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui 4 min. Voeg de knoflook, oregano en het gehakt toe. Bak het gehakt rul en goudbruin. Voeg de tomatenblokjes toe aan het gare gehakt en kook 5 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Maak laagjes met ⅓ van de gehaktsaus, lasagnebladen, ⅓ van de spinazie en ⅓ van de mascarpone. Bestrooi steeds met peper en zout. Bestrooi met de Pecorino. Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet ca. 30 min. in het midden van de oven. Verwijder na 20 min. de folie. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: