maandag 29 december 2014

Fussili met gerookte kip, paprika en kaas

Wat eten we vanavond? Vandaag een recept voor een snelle en smakelijke pastamaaltijd. Deze keer heb ik fussili gemaakt met stukjes gerookte kip, gebakken ui, knoflook en paprika. Het geheel op smaak gebracht met ruim peper en een flinke hoeveelheid geraspte oude kaas.
Ingrediƫnten*
  • 300 gr. fussili (spiraalpasta)
  • 2 el. olijfolie
  • 1 grote ui, in stukjes
  • 1 gele paprika, in stukjes
  • 1 rode paprika, in stukjes
  • 4 teentjes knoflook, grof gehakt
  • 300 gr. gerookte kip in reepjes
  • 200 gr. oude kaas, geraspt
  • versgemalen zwarte peper

* voor 3-4 personen.
Bereiding
Kook de pasta al dente (beetgaar) volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olijfolie in een ruime koekenpan of hapjespan. Fruit de ui met de paprika op middelhoog vuur gedurende 8 minuten. Zet het vuur laag en fruit de knoflook kort mee. Schep de kipreepjes erdoor en breng op smaak met ruim peper. Schep de afgegoten fussili door het mengsel. Roer tot slot de kaas door de pasta en serveer. Eet smakelijk!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Is ook lekker met erwtjes en met pesto of met boursin cuisine!

Andrea - 4pure zei

Makkelijk recept voor een drukke dag!