vrijdag 20 februari 2015

Stamppot van spruitjes

Wat eten we vanavond? Vandaag een recept voor lekkere winterse maaltijd. Een stevige stamppot met geroerbakte spruitjes en aardappelpuree. Uitgebakken (biologische)spekreepjes completeren het geheel. Een eenvoudige, snelle en smakelijk avondmaal voor een koude dag.
Ingrediƫnten*
  • 1 kg. aardappelen, geschild en in stukken
  • 500 gr. spruitjes, schoongemaakt en in vieren
  • 250 gr. biologische spekreepjes
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 tl. kerriepoeder
  • 2 el. olijfolie
  • 225 ml. melk
  • 25 gr. roomboter

* voor 3 personen.
Bereiding
Kook de aardappelen in ca. 20 minuten gaar. Verhit intussen de olie in een ruime koekenpan, wok of hapjespan. Bak de spruitjes samen met de spekjes 5-10 minuten op hoog vuur. Schep regelmatig om. Zet het vuur laag. Pers de knoflook erboven uit en roer deze met de kerriepoeder erdoorheen. Laat nog 5 minuten op laag vuur gaar worden. Giet de aardappelen af en maak er een mooie puree van (zie Basisrecepten). Schep tot slot de spruitjes met de spekjes door de puree. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: