vrijdag 19 december 2014

Pittige pasta met boontjes, gehakt en kruidenkaas


Wat eten we vanavond? Vandaag een recept voor een lekker pittige pastamaaltijd. Het pittige komt van de pesto arrabiata. Daarnaast met rundergehakt, boontjes, roomkaas met kruiden en zwarte olijven. Een goed gevulde maaltijd die in een half uur op tafel staat.
Ingrediƫnten*
  • 250 gr. penne rigate
  • 2 el. olijfolie
  • 300 gr. biologisch rundergehakt
  • 3 teentjes knoflook, grof gehakt
  • 1 potje pesto arrabiata (135 gr)
  • half potje Taggia olijven (potje 180 gr)
  • 350 gr. sperziebonen (diepvries)
  • 125 gr. roomkaas met kruiden

* voor 3 personen.
Bereiding
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente (beetgaar). Verhit de olie in een ruime koekenpan of hapjespan en bak het gehakt los en mooi bruin. Bak de knoflook kort mee. Doe de boontjes erbij en laat deze al omscheppend in ca. 5 minuten gaar worden. Roer de pesto, roomkaas en olijven erdoor en warm het geheel goed door. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper. Roer tot slot de afgegoten pasta erdoor. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: