vrijdag 20 maart 2015

Braziliaanse schnitzel met rode bietjes


Wat eten we vanavond? Vandaag een recept voor een super simpele maaltijd. Gekookte aardappels met rode bietjes en een pittig gekruide schnitzel. Ik heb de bietjes op smaak gebracht met wat gemberpoeder. Lekker makkelijk en binnen een half uur op tafel.
Ingrediƫnten*
  • 1 kilo vastkokende aardappelen, geschild
  • 600 gr rode bieten, geraspt
  • 1 ui, fijn gehakt
  • 1 tl. gemberpoeder
  • 4 el. olijfolie
  • 4 (Braziliaanse) schnitzels

* voor 4 personen.
Bereiding
Kook de aardappelen in 18-20 minuten. Kook de bieten met de ui in 15 minuten beetgaar. Bak intussen de schnitzels in 8-10 minuten goudbruin en krokant. Breng de bietjes op smaak met wat zout, (versgemalen zwarte) peper en gemberpoeder. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: