donderdag 19 maart 2015

Spaghetti carbonara

Wat eten we vanavond? Vandaag een recept voor een klassieke pastamaaltijd. Het is de favoriete maaltijd in ons huis, zowel bij groot als klein. Heerlijk vol en romig van smaak door de spek, het ei en de kaas. Als variatie heb ik er deze keer Taggia olijven door gedaan.
Ingrediƫnten*
  • 300 gr. spaghetti
  • 200 gr. biologische spekreepjes, in kleine stukjes
  • 1 el olijfolie
  • 15 gr. boter
  • 4 el. witte wijn
  • 4 eierdooiers,
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 el. pecorino romano, vers geraspt
  • 80 gr. Parmezaanse kaas, vers geraspt
  • 15 gr. platte peterselie, gehakt
  • (zee)zout
  • versgemalen zwarte peper

* voor 3 personen.
Bereiding
Breng in pan ca. 3 liter water aan de kook. Verhit de olie en de boter in een koekenpan en bak de spekreepjes goudbruin (niet knapperig). Voeg de wijn toe en kook deze tot de helft in. Haal de pan van het vuur. Doe de spaghetti in de pan met kokend water en roer door tot alles helemaal onder water staat.
Doe de eierdooiers, kaas, peterselie, zout en ruim peper in een grote kom, pers de knoflook erboven uit en meng het geheel goed. Verhit de pancetta opnieuw. Giet de spaghetti af, zodra deze al dente gekookt is (na ca. 10 minuten). Doe de spaghetti in de kom en roer goed door het ei-kaasmengsel. Roer tot slot de pancetta door de spaghetti. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: