vrijdag 6 maart 2015

Oos­ter­se rijst­scho­tel met ma­kreel

Wat eten we vanavond? Vandaag een recept voor een snelle en pittige eenpansmaaltijd. De makreel vormt een verrassend lekkere combinatie met de pittige oosterse groenten en de kerrie. Door de citroenschil krijgt het een frisse touch. Het recept is afkomstig uit de Allerhande.
Ingrediënten*
  • 200 gr. basmatirijst
  • 4 eieren
  • 1 (biologische) citroen (schoongeboend)
  • 20 g verse platte peterselie
  • 250 g gerookte makreelfilet
  • 3 el olie
  • 650 g pittige Thaise roerbakmix
  • 3 el kerrie
Materiaal
  • Wok

* voor 4 personen.
Bereiding
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Kook de eieren in 8 min. hard. Spoel ze onder koud stromend water. Pel en snijd in partjes.
Rasp ondertussen de gele schil van de citroen. Snijd de vrucht in partjes, de peterselie fijn en de makreel in stukjes.
Verhit de olie in een wok en roerbak de roerbakmix, kerrie, peterselie en het citroenrasp 4 min.
Schep de rijst en makreel door de groenten en roerbak 3 min. Garneer met het ei en de citroenparten. Eet smakelijk!

Tip:
Je kunt de makreelfilet vervangen door de variant met peper.

1 opmerking:

Marion B. zei

Dit is dus zo lekker.