maandag 2 maart 2015

Kipschnitzel met komkommersalade en aardappelen

Wat eten we vanavond? Vandaag een recept voor een makkelijke en eenvoudige maaltijd. Biologische kipschnitzels met mooie stevige gekookte aardappelen en een frisse komkommersalade. De kipfilets heb ik zelf dubbel gepaneerd om er schnitzels van te maken. De komkommer heb ik op smaak gebracht met een dressing van olie, wijnazijn en dille.
Ingrediƫnten*
  • 1 kg. vastkokende aardappelen, geschild
  • 3 biologische kipfilets
  • 2 eieren
  • paneermeel
  • 3 tl. kerriepoeder
  • zeezout
  • versgemalen zwarte peper
  • 25 gr. margarine
  • 3 el. olijfolie
  • 1,5 komkommers, in stukjes
  • 2 el. extra vierge olijfolie
  • 1 el. witte wijnazijn
  • 2 tl. gedroogde dille
  • (biologische tomatenketchup)

* voor 3 personen.
Bereiding
Kook de aardappelen in ca. 20 minuten gaar. Klop de eieren los in een diep bord. Strooi een ruime hoeveelheid paneermeel op een groot plat bord en vermeng dit met zout, peper en kerriepoeder. Dep de kipfilets droog met keukenpapier. Haal ze een voor een eerst door het ei en vervolgens door de paneermeel en herhaal dat. Hierdoor ontstaat en dubbele paneerlaag (zie ook Tips en technieken). Verhit de boter met de olie in een ruime koekenpan en bak de kipschnitzels in 10-15 minuten rondom mooi goudbruin. Maak in een schaal een dressing van de olie, wijnazijn , zout, peper en dille. Schep de stukjes komkommer erdoor. Giet de aardappelen af en verdeel alles over de borden. Serveer er eventueel wat ketchup bij. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: